Friday, November 26, 2010

OVERNIGHT AT SHAH ALAM

Bertarikh 20/November/2010, merupakan hari yang agak seronok juga. Overnight di Shah Alam nie best juga. Dapat pergi ICT iaitu merupakan tempat yang dipenuhi denga Kerlipan lampu-lampu yang berwarna-warni, Ukiran binatang-binatang yang diperbuat daripada lampu yang berwarna-warni, serta terdapat patung yang menarik. Kalau nak ambil gambar pun boleh. Kepada sesiapa yang ingin pergi ke ICT jangan lupa membawa kamera ok, kalau tak bawa nanti rugi pula ok. ICT nie juga merupakan salah satu tempat yang harus dilawati sekiranya melawati Shah Alam.
















Selain pergi ICT, aku pergi sebuah tempat yang dikenali sebagai DATARAN Shah Alam. Sebenarnya First Time juga aku pergi tempat nie. Hehehe.. Dataran nie sebenarnya tempat orang Lepak. Tempat die sebelah je dengan Masjid Besar Shah Alam. Kalau sabtu-ahad, confirm ramai orang pergi tempat tue, lagi-lagi budak motor. Tempat tue memang merupakan PORT mereka. Kepada anda yang diluar sana yang suka Lepak King nie, jangan lupa lepak pergi Dataran ok.

Tempat yang last aku pergi adalah tempat yang semua orang pasti suka pergi, lagi-lagi mereka yang suka dengan barangan terpakai atau pun dikenali sebagai BUNDLE. Cuba teka aku pergi mana?? Ttteeeeeeettt,.. Jawapan anda memang betul. Tempat tue adalah UPTOWN Shah Alam. Hehe. First time datang uptown nie sebenarnya. Best juga dapat pergi uptown nie, ye ar dapat tengok suasana dia, pas tue uptown Shah Alam nie ada tempat untuk orang menonjolkan vocal suara masing-masing, tempat berkaraoke lah.. Seronok tengok dorang berkaraoke. (pada sesiapa yang ingin menjadi penyanyi yang berbakat, mulakanlah dengan berkaraoke kat uptown shah alam k). hehehe.. just kidding.. Selain itu, uptown nie banyak kedai makan. Makanan dia memang sedap, tapi makanan dia majoriti masakan yang pedas-pedas belaka. (Order Nasi Goreng Paprika masa tue, sedap tapi pedas, tak sanggup den nak memakannya) hoho.. Pada sesiapa yang nak pergi Uptown Shah Alam, just pergi Seksyen 15 OK.



Dah panjang bercerita nie, jari pun dah penat nak menaip. Ada masa aku bercerita lagi ok…

“See You Later”.. Salammualaikum… =)..



5 comments:

Khumaera Ismail said...

lawanye i-city..maera ta bpeluang lg na gi sane..huhu~

zOeY zAu YaH said...

aduss..feninyer nenok lampu2 tu semua..hehe

MuHaMMad JaiMeH =jayjay= said...

mmg lawa...
hehehe
takpe2...
ade msa, g ar dtang I-CITY...

MuHaMMad JaiMeH =jayjay= said...

btol 2 Zoey Zau Yah,...
skali pndang mmg menarik,
tpi kalo just tgok jer, skit mata dibuatnya..
hehehe
=)

che-Q zoe said...

oo..g uptown xajak kite ye.. T_T hihi..menarik juga berjalan malam-malam ye..hmm leh la g nnt.

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...